ВМС КУПУЄ УЧБОВО-ДІЮЧІ МОРСЬКІ МІНИ

84 арсенал мінно-торпедного озброєння ВМС ЗС України купує учбово-діючі морські міни КПМ (виріб 342) та (виріб 730).

Про це 4 квітня ц.р. повідомив «Український мілітарний портал», посилаючись на відповідний тендер у системі публічних закупівель Prozorro.

Учбово-діючі морські корабельні протидесантні міни типу КПМ (виріб 342) та морські якірні міни типу ЯМ (виріб 730) замовлено у ТОВ «НВП «ТЕХНОКЛАСТЕР» на суму 6 319 999,92 гривень.

Постачальник вибраний через відсутність конкуренції та за Довідкою наданою Торгово-Промисловою Палатою України від 09.04.2020 року №998/08.0-7.3 є єдиним в Україні виробником цих виробів.

Загалом до 30 листопада 2020 року ТОВ «НВП «ТЕХНОКЛАСТЕР» має поставити 10 одиниць учбово-діючих морських корабельних протидесантних мін типу КПМ (виріб 342) та стільки ж морських якірних мін типу ЯМ (виріб 730).

Учбово-діючі морські міни ВМС ЗС України використовувало під час нещодавніх навчань в акваторії Азовського моря.

Тоді в ході навчань екіпаж малого броньованого артилерійського катера «Лубни» відпрацював практичне виконання бойової вправи з завантаження морських донних мін на корабель, закріплення їх палубі та приведення бойової частини мін у готовність.

Раніше ця ж компанія поставила для 198-го Навчального центру ВМС України тренажер для навчального класу підготовки операторів гідроакустичних станцій на суму у 1,46 млн гривень.

У жовтні 2019-го року стало відомо, що Військова прокуратура підозрює зловживання з боку службових осіб 84 арсенал мінно-торпедного озброєння ВМС ЗС України, в інтересах приватної фірми «Науково виробнича компанія «Техімпекс» при закупівлі послуг з ремонту торпед СЕТ-65 на 67 млн грн.

За версією слідства фірма «Техімпекс» нібито не мала відповідних фахівців і потужностей для ремонту мінно-торпедного озброєння і виконала його неякісно.

Поделиться публикацией