ВМС ЗС УКРАЇНИ ОТРИМАЛИ ВІД США ШВИДКІСНІ ЧОВНИ

ВМС ЗС України отримали швидкісні RIB та RHIB човни від США в рамках матеріально-технічної допомоги.

Про це 10 лютого ц.р. повідомив «Мілітарний».

Урочиста церемонія передачі відбулась сьогодні 10 лютого 2021 року у Практичній гавані міста Одеса.

Посольство США в Україні повідомило про їх передачу Україні в січні 2021 року на своїй сторінці у Twitter:

Раніше США вже передавали для національного флоту швидкісні човни, одні з останніх – Willard Sea Force 730 та Sea Force 11M, 7 метрових та 11 метрових відповідно.

У цій передачі є моделі різних виробників, серед яких 7-метрові човни від Metal Shark, що доступні для всіх країн-партнерів США по лінії FMS.

Швидкісні човни мають склопластикові корпусу, що забезпечує надзвичайну стійкість як у спокійній, так і в бурхливій воді, завдяки чому ця універсальна платформа ідеально підходить для широкого спектра застосувань.

Також у передачі були надувні човни торговельної марки Wing, виробництва Wing Inflatables, що використовуються низкою підрозділів Військово-морського флоту США.

 

Отримані човни здебільшого надійдуть до військових частин Командування морської піхоти, де відповідно до змін в організаційно-штатній структурі створені підрозділи плавзасобів на катерах.

Під час передачі допомоги командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України контр-адмірал Олексій Неїжпапа наголосив, що сьогоднішня подія ще раз підтверджує, наша сила – в єдності наших народів, військових підрозділів, загалом у єдності всього цивілізованого світу, який зараз протистоїть російській агресії.

 

Своєю чергою аташе ВМС при Посольстві США в Україні капітан 2 рангу Пітер Меллорі заявив, що необхідно відзначити важливі кроки співпраці між США і Україною.

 

– На підтримку стратегічного партнерства між нашими країнами ми завжди готові допомогти вам у реалізації Євроатлантичного майбутнього й зміцненні здатності боронити свій суверенітет та територіальну цілісність, – наголосив капітан 2 рангу Пітер Меллорі.

Під час церемонії представникам військових частин та установ ВМС України було вручено сертифікати на передану техніку та засоби.

Поделиться публикацией