ВИРОБНИЦТВО РОСІЙСЬКИХ АРТИЛЕРІЙСЬКИХ КОМПЛЕКСІВ «ФЛОКС», «ДРОК» І «МАГНОЛІЯ» ПОЧНЕТЬСЯ В 2021 РОЦІ

Випробування новітніх артилерійських комплексів, розроблених в ЦНДІ «Буревісник» (входить в «Уралвагонзавод» держкорпорації «Ростех») в рамках дослідно-конструкторських робіт «Малюнок» завершаться в найближчі півтора року. В цей же термін міномет «Дрок», а також самохідні гармати «Флокс» і «Магнолія» надійдуть у серійне виробництво.

Про це 7 лютого повідомив портал  «Военно-политическое обозрение».

«У найближчі півтора року планується завершити комплекс випробувань 82-мм самохідного міномета« Дрок », 120-мм САО на автомобільному шасі« Флокс », 152-мм САО на шасі броньованого двухзвенного гусеничного транспортера« Магнолія », — повідомили в УВЗ. — В цей же період почнеться серійне виробництво даних зразків ».

У листопаді 2019 року головком Сухопутних військ генерал армії Олег Салюков в інтерв’ю газеті «Червона Зірка» повідомив, що в рамках дослідно-конструкторської роботи «Малюнок» завершується розробка цілої лінійки зразків високомобільного артилерійсько-мінометного озброєння на різних типах шасі, в тому числі для дій в Арктичному регіоні, що забезпечить підвищення мобільності та вогневих можливостей артилерії батальйонної ланки.

В рамках дослідно-конструкторської роботи «Малюнок» в ЦНДІ «Буревісник» створені самохідні артилерійські знаряддя (САО) «Флокс» і «Магнолія», а також міномет «Дрок». САТ «Флокс» змонтовано на колісному шасі «Урал», «Магнолія» — на Дволанковий гусеничному шасі для застосування в умовах слабких грунтів, а самохідний міномет «Дрок» змонтований на колісному шасі «Тайфун-К».

Поделиться публикацией