1

ВИКОНАННЯ ДЕРЖАВНОГО ОБОРОННОГО ЗАМОВЛЕННЯ ГАЛЬМУЄТЬСЯ ЧЕРЕЗ БЮРОКРАТІЮ КАБМІНУ – ГОЛОВА ПРОФІЛЬНОГО ПАРЛАМЕНТСЬКОГО КОМІТЕТУ ПАШИНСЬКИЙ

Склалася серйозна ситуація із виконанням Державного оборонного замовлення (ДОЗ). По деяким напрямкам на разі його виконано на рівні 5%. Нині у Харькові, Житомирі бронетанкові заводи перед загрозою, що роботи їм не буде. Про це заявив народний депутат України Дмитро Тимчук на засіданні Комітету ВР України з питань нацбезпеки і оборони у середу, 12 липня. І запропонував звернутися із запитом до відповідного структурного підрозділу Міністерства оборони за роз’ясненням чому не виконується Держоборонзамовлення?

Голова Комітету з питань нацбезпеки і оборони Сергій Пашинський повідомив, що розбирався у ситуації і з’ясував: реалізація ДОЗ гальмується через бюрократію Кабміну.

«Це навіть не корупція. Це тупа безвідповідальність!», — так оцінив депутат відношення виконавчої влади до Держоборонзамовлення.

За словами Сергія Пашинского, він звернувся до Президента із пропозицією, щоб рішенням РНБО затвердити термін розгляду Кабміном питань оборони протягом п’яти робочих днів.

Голова профільного Комітету Верховної Ради навів хронологію прийняття рішень, які стосуються питань оборони та ОПК. Мовляв, після прийняття Держбюджету-2017, 20 січня ц.р. Рада нацбезпеки і оборони затвердила Державне оборонне замовлення. КМУ видав відповідний документ 11 березня. «Я змушений був ходити до Прем’єра та питати, що відбувається?», наголосив Пашинський. У червні Кабмін визначив основні напрямки розвитку озброєння та військової техніки.

«Минулого тижня мали розглядати зміни до ДОЗ. А Кабмін сказав – не буде розглядати. Чому? Тому, що у того документу, який вони випустили місяць тому немає номеру …», — пояснив він. І додав, що Президент України доручив Генпрокурору притягнути винних до кримінальної відповідальності.

Голова Комітету з питань нацбезпеки і оборони нагадав, що у державі за організацію Державного оборонного замовлення відповідають прем’єр-міністр, міністр фінансів, міністр економіки і міністр оборони. «Якщо питання ДОЗ не будуть вирішені, то у рамках парламентського контролю будемо вносити подання на розгляд Верховної Ради щодо зняття з посад і притягнення до відповідальності певних посадових осіб», — заявив Сергій Пашинський.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией

Комментарии

-->