ВИДАТКИ НА ОБОРОНУ В УКРАЇНІ ЗРОСТУТЬ ДО 2.22 ТРЛН ГРН

Кабмін схвалив проєкт держбюджету на 2025 рік з доходами 2 трлн грн та видатками 3,6 трлн грн. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що пріоритетом стала оборона країни, на яку виділять щонайменше 2,22 трлн грн, а також соціальний захист та підтримка регіонів.
“Пріоритет цього бюджету дуже чіткий — це оборона та безпека нашої країни. Всі внутрішні ресурси знову будемо направляти на ці цілі“, – розповів Денис Шмигаль. Видатки на оборону зростуть щонайменше до 2,22 трлн грн. Шмигаль зазначив, що буде більше грошей на українську зброю, техніку, дрони.
Також буде продовжена програма гуманітарного розмінування. Раніше на програму компенсації витрат за гуманітарне розмінування в державному бюджеті на 2024 рік заклали 3 мільярди гривень. Держава компенсувала 80% вартості розмінування ділянки фермерам, які працюють на власній чи орендованій землі. Ціна на послуги з розмінування визначається на відкритих торгах в системі Prozorro. Компенсація нагадається лише раз за одну забруднену ділянку. Нагадаємо, у 2024 році на оборону України виділили понад 21,6% ВВП.
Спочатку фінансування потреб сектору безпеки і оборони у грошовому еквіваленті передбачалося в обсязі не менше 1 692 613 млн гривень. Потім уряд погодив збільшення видатків на оборону ще 495,3 млрд гривень. У серпні уряд виділив додаткові 24 мільярди гривень на закупівлю безпілотників, необхідних для Сил оборони України.

Поделиться публикацией