ВЕРХОВНА РАДА ПРИЗНАЧИЛА ТАРАНА МІНІСТРОМ ОБОРОНИ

Верховна Рада проголосувала за призначення генерал-лейтенанта у відставці Андрія Тарана міністром оборони України. За таке рішення проголосували 285 депутатів. Проти виступили 58 депутатів, утрималися — 23.

 

Як повідомило 4 березня zn.ua, наполягав на кандидатурі Тарана голова Офісу президента Андрій Єрмак.

«Вони не те щоб друзі, але давно знають один одного і перебувають у приятельських стосунках. Довірливі відносини між ними виникли на ґрунті «Мінської теми». У вересні 2015 року Андрій Таран став членом підгрупи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи в Мінську, де пропрацював до листопада того ж року». Також Таран навчався в Національному університеті оборони Сполучених Штатів.

 

Згідно з Конституцією України, подання про призначення міністра оборони, як і голови МЗС, може зробити тільки президент. Водночас відправити їх у відставку може тільки Верховна Рада.

 

ZN.UA вказує, що Андрій Таран навчався в Київському вищому зенітно-ракетному інженерному училищі, і був однокурсником екс-голови СБУ генерал-полковника Ігоря Смешка. Свого часу Таран увійшов до складу політичної партії Смешка «Сила і честь». Також новий міністр оборони був довіреною особою свого однокурсника, а також координатором секретаріату його партії.

Поделиться публикацией