ВЕЛИКОБРИТАНІЯ ВІДКРИЄ ВІЙСЬКОВИЙ ЦЕНТР, ЯКИЙ БУДЕ ЗАЙМАТИСЯ ШТУЧНИМ ІНТЕЛЕКТОМ

Великобританія відкриє передовий центр розробок технологій штучного інтелекту, діяльність якого буде спрямована на підвищення рівня безпеки та обороноздатності країни. Як повідомило 22 травня Міноборони Сполученого Королівства, нова структура буде створена на базі військової науково-технічної лабораторії в британському місті Портон-Даун.

 

За даними відомства, завдання центру — поліпшити і прискорити процеси впровадження і розвитку технологій штучного інтелекту в військовій сфері. Основними напрямками діяльності стануть розробки в сферах безпілотної військової техніки, протидії інформаційній війні, кіберзахисту, а також систем сприяння командному складу в прийнятті рішень.

 

Про створення нового центру оголосив міністр оборони Сполученого Королівства Гевін Вільямсон на зустрічі наукових фахівців і військових експертів з США і Великобританії. «Сьогоднішня зустріч наукових і військових фахівців з обох сторін Атлантики спонукає наші найвидатніші уми розвивати нові можливості в усьому: від штучного інтелекту і автономного зброї до передових розробок в галузі кібернетики та робототехніки», — заявив він.

 

У міноборони також відзначають, що Сполучене Королівство вже витратило £ 800 млн на розвиток різних технологічних інновацій для боротьби з потенційними загрозами безпеці країни.

 

Тим часом, за даними ЗМІ, чисельність британської армії в даний час скоротилася до мінімуму з часів Першої світової війни через проблеми зі здоров’ям військовослужбовців і недостатнього набору. У повній бойовій готовності зараз знаходяться лише близько 60 тис. чоловік, що менше, ніж в арміях Іспанії та Польщі.

 

Однак і подібна ситуація, згідно з інформацією оборонного відомства, не заважає Сполученому Королівству виконувати міжнародні зобов’язання. Підрозділи британських ВС беруть участь зараз в 25 операціях в 30 країнах, в тому числі на Україні, в Іраку, Кенії, Тунісі, Кіпрі та Афганістані.

Поделиться публикацией