ВЕДЕТЬСЯ РОБОТА НАД РЕФОРМУВАННЯМ СИСТЕМИ СЕКРЕТНОСТІ – ЗАСТУПНИК СЕКРЕТАРЯ РНБО

Зараз здійснюється імплементація Стратегії національної безпеки, Концепції розвитку сектору безпеки оборони України, Стратегічного оборонного бюлетеня.  Про це під час круглого столу  «Україна — НАТО. Рік зближення та інтеграції. Плани, очікування та підсумки взаємодії» повідомив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олександр Литвиненко, передає Укрінформ.

На думку Литвиненка, одним із найважливіших завдань у секторі безпеки та оборони — досягнення взаємосумісності з НАТО, що є першою передумовою для просування України на цьому шляху.

«Фактично завершено розробку базового закону про основи національної безпеки, і я дуже сподіваюся, що наступного року він буде ухвалений парламентом», — заявив він.

Заступник секретаря РНБО повідомив, що ведеться робота над опрацюванням документів, пов’язаних із реформуванням системи секретності, захисту державної таємниці і з посиленням можливостей української розвідки.

«Ми отримали багато напрацювань. Тепер їх треба фіналізувати. Ми вже маємо документи, їх треба приймати. Це дуже складний етап, але його можна зробити, і я переконаний, він буде виконаний у наступному році», — резюмував доповідач.

ІА «ОПК»

Поделиться публикацией