ВАШИНГТОН ПІДТВЕРДИВ НАМІРИ ЩОДО НЕПОХИТНОЇ ПІДТРИМКИ УКРАЇНИ

Офіційний Вашингтон підтвердив наміри щодо непохитної підтримки України, а також зусиль, спрямованих на посилення оборонних можливостей українського війська, яке протистоїть натиску російської агресії.

Про це 14 лютого ц.р. повідомив «Укрінформ», а про це йшлося під час зустрічі глави Пентагону Марка Еспера з міністром оборони України Андрієм Загороднюком.

«Міністр оборони Еспер підкреслив, що Сполучені Штати залишаються непохитними у підтримці суверенітету й територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів», — підкреслили в американському відомстві.

При цьому, США підтвердили намір продовжити зусилля з метою «нарощування можливостей українських сил більш ефективно оборонятися від російської агресії». Міністр оборони США також погодився з необхідністю посилення внеску європейських союзників у місію підтримки України у сфері безпеки.

Переговори глав оборонних відомств США й України відбулися в Брюсселі, на міністерській зустрічі в рамках Північноатлантичного Альянсу, уточнили в Пентагоні.

Поделиться публикацией