ВАЛЕРІЙ ІВАЩЕНКО ПОДАВ ДЕКЛАРАЦІЮ КАНДИДАТА НА ПОСАДУ ПЕРШОГО ЗАСТУПНИКА МІНІСТРА З ПИТАНЬ СТРАТЕГІЧНИХ ГАЛУЗЕЙ ПРОМИСЛОВОСТІ

Колишній заступник міністра оборони України Валерій Іващенко подав декларацію кандидата на посаду першого заступника міністра з питань стратегічних галузей промисловості. Декларація Іващенка з’явилась у реєстрі НАЗК у неділю, 2 серпня.

Про це 3 серпня ц.р. повідомив портал DT,UA.

Валерій Іващенко обіймав посаду заступника міністра з 2007 по 2009 роки, після відставки Юрія Єханурова до березня 2010 року виконував обов’язки міністра оборони в уряді Юлії Тимошенко.

У серпні 2010 року Іващенка затримали співробітники Військової прокуратури, проти ексзаступника міністра порушили кримінальну справу за «незаконне ухвалення рішення про реалізацію майна Феодосійського судномеханічного заводу».

Печерський районний суд у 2012 році засудив його до п’яти років позбавлення волі. Іващенко провину не визнав та називав справу проти себе політично вмотивованою. Зокрема, розповідав журналістам, що від нього вимагали компромат на Юлію Тимошенко та Олександра Турчинова (на той час – перший віцепрем’єр-міністр України)

Адвокати засудженого звернулись до Європейського суду з прав людини. Вирок Іващенку розкритикували Гельсінський комітет, Європейський Союз та США.

14 серпня 2012 року Апеляційний суд змінив Іващенку покарання на умовне та звільнив з-під варти в залі суду. У січні 2013 року ексзаступник міністра оборони отримав політичний притулок у Данії і переїхав туди. Втім, висловлював намір повернутись в Україну.

22 липня уряд створив Міністерство з питань стратегічних галузей промисловості. Головою новоствореного  міністерства призначений віцепрем’єр-міністр Олег Уруський.

 

 

Поделиться публикацией