ВАЖЛИВО, ЩОБ ЗАМОВНИКИ ОБОРОННИХ ЗАКУПІВЕЛЬ ЕФЕКТИВНО ВИКОРИСТАЛИ РЕСУРСB ЗАДЛЯ ПІДВИЩЕННЯ ОБОРОНОЗДАТНОСТІ ТА БЕЗПЕКИ ДЕРЖАВИ –УРУСЬКИЙ.

Віцепрем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський провів нараду щодо надання державних гарантій для фінансування програм, пов’язаних із підвищенням обороноздатності та безпеки країни.

Про це інформує пресслужба Мінстратегпрому.

«Разом із представниками Міноборони, Мінфіну, МВС, СБУ і керівництвом ДК «Укроборонпром» обговорили механізми ефективного використання передбачених державою фінансових інструментів, належного та своєчасного виконання всіх процедур, визначених законодавством», – сказав Олег Уруський.

За словами очільника відомства, увагу акцентували на своєчасному наданні замовниками даних про пріоритетні проєкти та програми, а також на тісній співпраці з банківськими установами, щоб надалі не допустити зволікань із виконанням державного оборонного замовлення.

Віцепрем’єр-міністр України нагадав, що державним бюджетом на 2021 рік передбачено загальний обсяг державних гарантій у секторі безпеки та оборони в сумі близько 20 млрд грн, із яких 16 млрд – в інтересах Міноборони та 4 млрд – МВС України.

«Важливо, щоб замовники оборонних закупівель ефективно використали цей ресурс задля підвищення обороноздатності та безпеки держави», – наголосив Олег Уруський.

Поделиться публикацией