БІЛОЦЕРКІВСЬКА ВОЛОНТЕРСЬКА ГРУПА СТВОРИЛА ГЛУШНИК ДЛЯ ПКМ

Білоцерківська волонтерська група створила глушник для кулемета Калашникова модернізованого – ПКМ.
Серійний глушник ПБС – пристрій для безшумної стрільби зразка 1956 року — був розроблений лише для зброї сімейства АКМ (автомат Калашникова модернізований зразка 1947-го) і працює він лише зі спеціальним набоєм, за словами волонтерів.

“Війна змусила шукати вирішення проблеми “глушіння” пострілу і засвічення вогневої точки кулеметника”, – розповідає координатор волонтерської організації Юрій Москаленко.

До створення виробу долучився практично весь авторський колектив групи.

“Конструкція глушника наша, але заснована на конусному типі. Їх багато хто робить. Ретельний розрахунок та підбір матеріалів дав необхідний результат”, – пояснює Юрій Москаленко.

За словами білоцерківських волонтерів, їхній глушник довговічний і витримує стрільбу чергами. На сьогодні потреба фронту, за існуючими у волонтерів заявками, – 135 штук. Найближчу партію планують у 30-35 штук.

“У всьому виробничому циклі зайняті два токаря і фрезерувальник, – говорить Москаленко. – Достовірну вартість ми не знаємо досі, бо різна вартість матеріалів. А деякі з них нам дають безкоштовно”.

За його словами, якщо вдасться відремонтувати спеціальний штамп, волонтери зможуть повністю закрити потребу фронту на всі види автоматів і легких кулеметів.

gazeta.ua

Поделиться публикацией