БІЛОРУСЬ І КИТАЙ ЗАТВЕРДИЛИ ПРОГРАМУ НАУКОВО-ТЕХНІЧНОГО СПІВРОБІТНИЦТВА НА 2019-2020 рр.

Білорусь і Китай затвердили програму науково-технічного співробітництва на 2019-2020 рр. Беларусь і Китай затвердили програму науково-технічного співробітництва на 2019-2020 роки, повідомило агентство БЕЛТА 5 вересня.

 

Документ був прийнятий на другому засіданні Комісії з науково-технічного співробітництва білорусько-китайського міжурядового комітету зі співробітництва, яке відбулося 4 вересня. Білоруську делегацію на засіданні очолював голова Державного комітету з науки і технологій Олександр Шумілін, китайську — міністр науки і техніки Ван Чжиган.

 

До складу білоруської делегації входили керівники Білоруського державного університету, Білоруського національного технічного університету, Білоруського державного університету інформатики і радіоелектроніки, Об’єднаного інституту машинобудування НАН Білорусі, Інституту фізики імені Б.І. Степанова, Республіканського науково-практичного центру трансфузіології та медичних біотехнологій і ВАТ «КБТЕМ-ОМО».

 

У заході взяв участь посол Білорусі в Китаї Кирило Рудий, який озвучив деякі пропозиції щодо активізації українсько-китайського співробітництва в галузі інноваційного співробітництва.

 

На засіданні були обговорені питання створення спільних суб’єктів інноваційної інфраструктури та нових високотехнологічних виробництв, в тому числі на базі Китайсько-білоруського індустріального парку «Великий камінь».

Поделиться публикацией