БІЛОРУСЬ СПІЛЬНО З ФСБ РФ СТВОРИТЬ РОЗВІДПУНКТИ НА КОРДОНІ З УКРАЇНОЮ

Білорусь запросила російських військових для створення розвідувальних пунктів на кордоні з Україною, щоб виконувати «спільні завдання». Фото листа, відправленого з Мінська до Москви главою Прикордонного комітету республіки Анатолієм Лаппо його російського колеги, першому заступнику ФСБ Володимиру Кулешову опублікував в своєму телеграм-каналі журналіст «ТСН» Андрій Цаплієнко.

 

Секретний лист позначено грифом «для службового користування» і датоване 17 грудня минулого року.

«Цей документ, знайдений українськими спецслужбами, доводить: наш кордон з Росією — стає фактично на 1084 кілометри довший. Білорусь запрошує російських силовиків на український кордон. У секретному листі, який направили в Москву силові структури з Мінська, росіянам пропонують створення розвідувальних пунктів на кордоні з Україною для виконання спільних завдань. тобто, на спільну з нами кордон планують завести прикордонні підрозділи російської ФСБ «, — написав Цаплієнко.

Він підкреслив, що російським силовикам влада Білорусі фактично пропонує створити постійні розвідувальні пости уздовж всього українсько-білоруського кордону, на яких буде російська розвідувальна техніка і російський персонал в погонах.

«Що це, втрата суверенітету? Або гра білорусів в піддавки з Путіним?», — задається питанням автор публікації.

Як розповів «ТСН» начальник відділу інспекторів прикордонної служби «Задеріівка» Олег Омельчішін, саме в грудні на активних напрямках кордону білоруські сусіди помітно заметушилися:

«Останнім часом ми спостерігаємо більш часте несення ними служби, і пішим чином, і в нічний час, і з використанням техніки».

Командувач Об’єднаних Сил Збройних Сил України Сергій Наєв вважає, що якщо такі пости будуть створені, росіяни чудово зможуть бачити рух техніки в прикордонній смузі і слухати весь ефір — від мобільних телефонів до зашифрованих засобів зв’язку.

«Вони будуть використовувати такі ж засоби, як на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей», — зазначив він.

Через те, що білоруський напрям ніколи не викликав побоювань щодо можливої агресії з цього боку, в Україні розформували кілька військових частин, які б першими зустріли ворога. Уже два місяці з частини А4558 в Ніжині, де в разі чого загони територіальної самооборони повинні були отримувати зброю і боєприпаси, вивозять обладнання, а військових вже попередили про скорочення.

«На мою думку, це зрада державних інтересів на сьомому році війни, це питання до керівництва, чому так», — розповів один з бійців частини.

Нагадаємо, Лукашенко заявив, що Україна сама дала Росії привід до конфлікту. Нещодавно він назвав Путіна своїм другом, заявивши, що їх «загнали в одну команду», а також висловив своє ставлення до президента України Володимира Зеленського.

Поделиться публикацией