БІЛОРУСЬ РОБИТЬ СТАВКИ НА БАК

Держкомвоєнпром на параді військ Мінського гарнізону, присвяченому 75-річчю Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні, вперше представить лінійку дослідних зразків ударних безпілотних літальних апаратів (БЛА), розроблених в організаціях, що входять в його систему.

Про це 6 квітня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение».

 

У ВАТ «Конструкторське бюро« Дисплей »створені нові модифікації ударних БЛА« Квадро -1400» і «Баражуюча труба» з поліпшеними, в порівнянні з попередніми моделями, тактико-технічними характеристиками.

 

Дані зразки успішно пройшли апробацію на полігонах Збройних Сил в рамках підготовки операторів ударних безпілотних авіаційних комплексів (БАК), організованої відповідно до вказівок Глави держави.

 

Були проведені десятки льотних і стрельбових випробувань виробів в різних погодних умовах, за результатами яких були внесені відповідні коригування, що дозволили поліпшити конструкцію і бойові якості БЛА.

 

На базі ВАТ «558 Авіаційний ремонтний завод» під керівництвом Голови Держкомвоєнпрому Романа Головченко проведено робочу нараду, в ході якого розглянуто питання створення ударних БАК в Республіці Білорусь. В ході наради поставлені завдання щодо об’єднання зусиль організацій і активізації робіт по створенню дослідних зразків ударних БАК і проведення їх випробувань в поточному році.

 

Пріоритетним напрямком залишиться створення ударних БАК і малорозмірних високоточних авіаційних засобів ураження.

Поделиться публикацией