БІЛОРУСЬ ЗБІЛЬШИЛА ОБСЯГ ЕКСПОРТУ БЕЗПІЛОТНИКІВ

Білоруські виробники не тільки збільшили експорт вітчизняних безпілотників, але активно розвивають виробництво наземних елементів до них.

Про це 23 квітня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение», посилаючись на директора НВЦ багатофункціональних безпілотних комплексів Юрій Яцина.

Науково-виробничий центр багатофункціональних безпілотних комплексів — головне підприємство в області безпілотного авіабудування НАН Білорусі був створений в 2016 році.

Білоруські безпілотники купили в країнах СНД, Середньої Азії, Перської затоки, Азіатсько-Тихоокеанського регіону, повідомив він в інтерв’ю «СБ України. Білорусь сьогодні »

Відзначаючи конкурентоспроможність на міжнародному ринку білоруських БЛА, він повідомив, що на Найбільшою міжнародній виставці безпілотників UMEX в ОАЕ, в якій взяли участь понад 120 експонентів з 34 країн світу, для демонстрації Офіційним делегація були відібрані всього три типи БЛА — MQ-1 Predator з США , австрійський безпілотний вертоліт Comcopter S-100 і БЛА «Бусел М40».

За його словами, участь у таких форумов і успішний досвід експлуатації нашої техніки закордоними партнерами зміцнюють імідж Білорусі в цій високотехнологічній сфері. Крім того, за словами керівника компанії, експорт БЛА забезпечує приплив в країну валютних коштів.

Він також повідомив, що останнім часом інтерес зарубіжних замовників викликає новий комплекс з безпілотним літальним апаратом «Буревісник» вагою до 300 кг і радіусом дії 300 км і більше.

Говорячи про високу конкуренцію на світовому ринку, Яцина підкреслив, що білоруський виробник прийняв рішення розвивати Не тільки виробництво БЛА, а й основних до них елементів, в тому числі наземних.

Поделиться публикацией