БІЛОРУСЬКІ РСЗВ «ПОЛОНЕЗ» НАДІЙШЛИ НА ОЗБРОЄННЯ АРМІЇ АЗЕРБАЙДЖАНУ

Президент Ільхам Алієв ознайомився з прийнятими на озброєння азербайджанської армії реактивними системами залпового вогню (РСЗВ) «Полонез». Про це повідомляє ИНТЕРФАКС-АВН 11 червня ц.р.

І.Алієв  взяв участь у відкритті військової частини Ракетних військ Міноборони Азербайджану. На фотографіях, опублікованих на сайті президента, видно, що в рамках відкриття частини І.Алієву показали, в тому числі і РСЗВ «Полонез».

Раніше російська газета «Комерсант» з посиланням на джерело, близьке до Міноборони Білорусі повідомляла, що Баку в 2018 році може почати покупку «Полонез» у Мінська.

Згідно з інформацією видання, перший твердий контракт на увазі передачу 10 комплектів РСЗВ (туди входять ракети, транспортно-заряджають машини, пункт управління, радіолокаційні станції ).

Один з військово-промислових джерел газети стверджував, що Азербайджан давно придивлявся до білоруського ВПК «з міркувань ціни».

У 2017 році міністр оборони Азербайджану Закір Гасанов відвідав з офіційним візитом Мінськ, ознайомившись, в тому числі, і з можливостями білоруського ОПК. На фотографіях з цього заходу, поширених ЗМІ, міністр оборони був помічений поруч з «Полонезом».

У Держкомвоєнпромі Білорусі не стали коментувати поставку РСЗВ «Полонез» в Азербайджан, пославшись на конфіденційність контрактів в рамках військово-технічного співробітництва. «Цю інформацію ми не коментуємо», — сказав представник Держкомвоєнпрому.

Тим часом, в січні цього року голова Держкомвоєнпрому Олег Двігалев заявляв, що комітет працює над завданням з експорту РСЗВ «Полонез» в 2018 році.

«Завдання на 2018 рік стоїть по експорту в тому числі реактивної системи залпового вогню як в держави СНД, ОДКБ, так і в більш далекі країни», — сказав Олег Двігалев.

Важка далекобійна РСЗВ «Полонез» створена в 2015 році як результат військово-технічного співробітництва Білорусі з Китаєм. Установка з вісьмома ракетами базується на мінському колісному шасі МЗКТ-7930, ракети — індивідуального наведення, з дальністю польоту до 200 км і точністю влучення до 1,7 м. Потужність бойової частини в тротиловому еквіваленті — 50 кг. На виставці MILEX-2017 Мінську були показані нові далекобійні ракети для «Полонез» — з максимальною дальністю польоту 300 км.

Поделиться публикацией