БІЛОРУСЬКИЙ ДИКТАТОР ЛУКАШЕНКО ЗАЯВИВ ПРО ГОТОВНІСТЬ БІЛОРУСІ ВОЮВАТИ З РОСІЄЮ ПРОТИ УКРАЇНИ

Білоруський диктатор Лукашенко заявив про підтримку повномасштабного російського вторгнення в Україну, яке в РФ називають «спецоперацією».

За його словами, держави мають єдину армію і він «давно визначив» роль Білорусі у війні – підтримувати «братську Росію».

«Наша участь у спецоперації мною визначена давно. Першого дня початку цієї операції, коли я сказав: ми нікому не дозволимо стріляти в спину російській людині. І ми зайняли оборону від Брестської фортеці до південних кордонів для того, щоб не допустити цього удару в спину росіянам з боку натовських військ», — цитує диктатора державне агентство «БелТА».

Повторюючи кремлівський наратив про війну Росії не з Україною, а начебт колективним Заходом, Лукашенко назвав Білорусь єдиним союзником агресора.

«Ми єдина країна, яка підтримує росіян у цій боротьбі. (…) Ті , хто нам дорікають, ви що не знали, що у нас найтісніший союз із Російською Федерацією? З державою, з якою ми будуємо єдину, потужну, незалежну державу – Союзну державу. І що вони не знали, що у нас створено вже давно у союзі Білорусі та Росії єдине угруповання збройних сил. Фактично єдина армія. Ви ж це все знали, то чому нам сьогодні дорікаєте?», — додав він.

Також Лукашенко прокоментував збільшення чисельності військового контингенту НАТО у Східній Європі. За версією диктатора, це потрібно не як реакція на російську агресію, а для «війни з РФ».

«Ви знаєте про ухвалені рішення блоку НАТО щодо збільшення чисельності збройних сил у Східній Європі вдесятеро. Навіщо у мирний час? Щоб воювати. І нам треба вистояти (…) та перемогти», — стверджує Лукашенко.

Лукашенко, влада якого залежить від підтримки Кремля, перетворив Білорусь на російський полігон. З території сусідньої держави Україною запускаються ракети, з білоруських аеродромів злітають російські бомбардувальники, білоруською залізницею доставляються зброя і пальне для ЗС РФ. Проте відкрито вступати у війну самопроголошений президент поки що відмовляється.

Українські розвідники вважають прямий військовий наступ з Білорусі малоймовірним, але загроза вторгнення білоруської армії на територію України, з військової точки зору, зберігається.

Зараз біля кордону з Україною перебувають сім батальйонів ЗС Білорусі. На думку військових експертів, їхнє розміщення у прикордонних районах має створювати ілюзію подальшого вторгнення та спонукати Україну відтягнути сили з Донбасу на захист кордону з Білоруссю.

Поделиться публикацией