БІЙЦЯМИ «АЗОВ» БУЛО ЗБИТО БЕЗПІЛОТНИК ОКУПАНТІВ ТИПУ «ЕЛЕРОН-3»

В зоні проведення Операції об’єднаних сил, бійцями БТГр «Азов» в районі відповідальності підрозділу на передових позиціях Світлодарської дуги було збито безпілотник окупантів типу «Елерон-3».

 

Про це повідомляє прес-служба ОЗСП «Азов» 12 липня ц.р.

 

Даний БПЛА входить в комплекс безпілотної розвідки «Елерон», який виробляється з 2013 р. винятково в Російській Федерації, а саме у м. Казань, та призначений для ведення розвідки та коригування вогню ствольної артилерії. Його присутність на Донбасі є черговим свідченням прямої участі Російської Федерації в агресії проти України.

БПЛА коригував роботу ствольної артилерії противника, обстріли якою в останній час активно збільшилися.

 

Такий самий БПЛА типу «Елерон-3» вже був збитий силами ППО «Азову» у перших числах березня цього року. Тоді прицільним вогнем азовців його було збито при спробі коригування вогню ствольної артилерії по цивільному об’єкту – аграрному комплексу.

За словами азовців, саме безпілотником такого типу коригувався ворожий вогонь місяць тому, коли загинули бійці «Азову» з позивним Круглий та Максон, так і під час обстрілу н.п. Новолуганське, коли касетними боєприпасами калібру 152 мм було завдано удару по житлових будинках селища. Віднайдення та знищення цього апарату було справою честі для наших бійців.

 

За оперативними каналами, було отримано інформацію про підготовку чергового артилерійського нальоту, який мав коригуватися за допомогою вказаного БПЛА. Завдяки взаємодії піхотних підрозділів БТГр та спеціальних технічних засобів, після входу БПЛА противника в повітряну зону відповідальності БТГр, було здійснено його примусову посадку. За оперативними каналами, було отримано інформацію про підготовку чергового артилерійського нальоту, який мав коригуватися за допомогою вказаного БПЛА. Завдяки взаємодії піхотних підрозділів БТГр та спеціальних технічних засобів, після входу БПЛА противника в повітряну зону відповідальності БТГр, було здійснено його примусову посадку.

Апарат передано технічній розвідці «Азову» у повністю справному технічному стані, в результаті чого отримано відомості про особливості його застосування, дані телеметрії, відомості про місце старту апарату, та осіб, що його обслуговують.

Поделиться публикацией