БТР-4Е ОБРАНО ЯК БАЗУ ДЛЯ БЕЗПІЛОТНОГО КОМПЛЕКСУ

БТР-4Е обрано як базу для безпілотного комплексу через наявність в бойовій машині низки конструктивних деталей, які спрощують таке перетворення.

Про це 3 червня ц.р. повідомив начальник організаційно-аналітичного сектору ДП «Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені O.O. Морозова» Сергій Стрімовський в інтерв’ю Арміяinform.

Мова йде, наприклад, про автоматичну коробку передач (дозволяє легко автоматизувати керування рухом БТР) та бойовий модуль БМ-7 «Парус» (який і так є дистанційно керований).

Крім того, на думку розробників з ХКБМ, не останню роль у цьому виборі зіграло те, що БТР-4Е випускається серійно та має досвід ведення бойових дій й звісно створити безпілотник на готовій та перевіреній серійній платформі значно легше й дешевше ніж розробляти повністю нову.

Також Сергій Стрімовський повідомив, що на ХКБМ за власні обігові кошти вже розробило конструкторську документацію та створено макет перспективної БМП-У. Однак через відсутність державного фінансування вітчизняні розробники не в змозі створити дослідний зразок та почати випробування.

Поделиться публикацией