БРИТАНСЬКА КОМПАНІЯ BABCOCK INTERNATIONAL GROUP ОЧОЛИТЬ ПРОГРАМУ БУДІВНИЦТВА ТА МОДЕРНІЗАЦІЇ КОРАБЛІВ ВМС УКРАЇНИ

Швидкісні ракетні катери, сучасні фрегати та корабельне озброєння – британська Babcock International Group очолить програму будівництва та модернізації кораблів ВМС України. Також до неї долучаться MBDA, Thales і Royal Haskoning DHV.

Про це 23 червня ц.р. повідомив портал Ukrainian military pages, посилаючись на  тристоронній меморандум, який Babcock International Group (Babcock) підписала 21 червня в Одесі з Міністерством оборони України та урядом Великобританії.

«Ґрунтуючись на угоді, підписаній в жовтні 2020 року, дві країни тепер будуть просувати велику програму українських військово-морських проєктів, а Babcock буде їх основним промисловим партнером», – повідомляють у компанії.

Програма включає розширення можливостей існуючих військово-морських платформ, поставку нових платформ, в тому числі швидкісних ракетних катерів, сучасних фрегатів, корабельного озброєння і навчання військово-морського персоналу. Це також включає спільну роботу по відродженню українських верфей шляхом розробки, впровадження та завершення плану відновлення верфей.

Babcock очолить британських і українських промислових партнерів, щоб допомогти Міністерству оборони України в реалізації цих проєктів. Також будуть залучені MBDA, Thales і Royal Haskoning DHV. Вони будуть тісно співпрацювати з українською промисловістю. Зараз почнеться робота над контрактами щодо реалізації ряду проєктів програми.

Зокрема, як розповіли у Міноборони України перші контракти на будівництво ракетних катерів будуть підписані вже в серпні цього року.

Щодо сучасних фрегатів згаданих компанією.

Babcock недавно повідомив, що Греція була метою для можливого продажу її нового фрегата Type 31, і цілком ймовірно, що Україна може бути додана в список можливих експортних можливостей, які переслідує компанія. Проте представник компанії відмовився обговорювати, чи був Type 31 частиною британської пропозиції.

Водночас відомо, що Міноборони України розглядає питання перепрофілювання недобудованого корвета «Володимир Великий» проєкту 58250 у багатофункціональний фрегат ближньої морської зони. А як стало відомо ЗМІ, після підписання Меморандуму, Олександр Миронюк у коментарі висловив надію, що Лондон допоможе Україні добудувати корвет «Володимир Великий». Тому можливо йдеться про проєкт 58250.

 

Поделиться публикацией