БОРГ ПОТЕНЦІЙНОГО ІНВЕСТОРА «МОТОР СІЧ» У 9 РАЗІВ ПЕРЕВИЩУЮТЬ ЗАГАЛЬНИЙ КАПІТАЛ — ЗВІТ

Чи зможе допомогти підприємству бізнесмен Олександр Ярославський?

Оприлюднений звіт ST Xinwei за 2020 рік від 29 серпня показав, що операційний прибуток компанії склав 72,34 мільйонів юанів, що на 40,77% менше в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. При цьому чистий прибуток, що припадає на акціонерів лістингових компаній, склав: -1,07 млрд юанів, що на 93,1% більше, ніж роком раніше. Базовий прибуток на акцію: — 0,37 юаня.

Отже, загальні активи Xinwei відповідно до піврічного звіту складають тільки 1,615 млрд юанів, тоді як загальні зобов’язання — 14,14 млрд юанів, а чисті активи — негативні: — 12,52 млрд юанів. Тобто, борг по відношенню до загальних активів у 9 разів більший, хоча у минулому році борг перевищував активи у 4,5 рази.

 

Як відомо, у серпні 2020 р. фінансово-промислова група DCH, яка належить українському бізнесмену Олександру Ярославському, та дочірня компанія Skyrizon (власниками якої через офшорну компанію з Британських Віргінських островів є громадяни Китаю) несподівано заявили, що домовилися про співпрацю щодо спільного розвитку  стратегічного українського підприємства «Мотор Січ». Партнери подали до Антимонопольного комітету України (АМКУ) заяву на отримання дозволу на набуття спільного контролю над АТ «Мотор Січ».

Поделиться публикацией