БОЛГАРІЯ МАЄ НАМІРИ ЗАМІНИТИ РАДЯНСЬКІ МІГ-29

Міністерство оборони Болгарії оголосило про наміри придбати 16 вживаних винищувачів, для заміни радянських МіГ-29. Таку інформацію повідомляє Український мілітарний портал 27 липня з посиланням на Reuters.

Повідомлення про ці наміри були розіслані у сім країн – США, Португалію, Ізраїль, Італію, Німеччину, Францію та Швецію. Розглядаються варіанти купівлі Boeing’s F/A-18 Super Hornet, Saab Gripen, Dassault’s Rafale та Lockheed Martin’s F-16 або Eurofighter.

Відповідь очікується до 1 жовтня 2018 року.

Закупівля запланована у два етапи, за перший планується придбати 8 літаків, також має поставитись наземне обладнання, тренажери. Разом із логістикою він оцінюється у 1,08 млрд доларів США (1,8 млрд болгарських левів).

Також в уряді Болгарії ініціювали переговори про придбання восьми нових багатоцільових шведських винищувачів Saab JAS 39 Gripen. Загальна вартість машин становила приблизно €750 млн, але з невідомих причин продаж тоді не відомо.

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що уряд Болгарії звернувся до російської корпорації ВАТ «РСК „МіГ“» з питань відновлення 15 винищувачів МіГ-29, який через скаргу української компанії було відмінено.

Поделиться публикацией