БОЙОВИЙ МОДУЛЬ «СПИС» ВІД «ТЕХІМПЕКС» СУТТЄВО ПІДСИЛИТЬ «БРОНЮ»

Найбільш знаковою прем’єрою від компанії «ТЕХІМПЕКС», з-поміж декількох інших, що будуть представлені на виставці «ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА – 2018 є бойовий модуль «СПИС». Про це повідомив http://defence-ua.com/  3 жовтня ц.р.

Конструктори ТОВ «Науково-виробнича компанія «ТЕХІМПЕКС» у стислі терміни змогли вирішити надскладне завдання – розробити сучасний бойовий модуль, який би був позбавлений ряду недоліків, що є у прийнятих останнім часом на озброєння ЗСУ бойових модулів, забезпечував би високу огньову міць та точність стрільби в будь-яких умовах бойової обстановки, просте і зрозуміле на інтуїтивному рівні управління, надійність та безвідмовність.

Бойовий модуль «СПИС» заряджається вже не з зовнішньої сторони, а з середини. Це суттєво підвищує бойові можливості та живучість бойової броньованої машини.

 

Бойовий модуль «СПИС» без будь-яких доробок може бути встановлений на гусеничні та колісні бойові машини українського, радянського і західного виробництва. Також можливий варіант морського виконання для установки на броньованих катерах.

«ТЕХІМПЕКС» пропонує модуль «СПИС» в якості уніфікованого модуля для оснащення бронетехніки зі складу Збройних сил України та вже зараз підготував ряд проектів модернізації основних зразків ЛБТ з використанням БМ «СПИС», частина з яких буде незабаром представлена на «ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА – 2018».

Комплекс озброєння бойового модуля «СПИС» включає:

  • 30 мм автоматичну гармату — ЗТМ-1 (2А72), що має боєкомплект у 300 снарядів;
    • 7,62 мм кулемет ПКТ з боєкомплектом у 2200 патронів;
    • 30 мм автоматичний гранатомет КБА-117 (АГС-17) з боєзапасом у 125 гранат;
    • протитанковий ракетний комплекс «Бар’єр», 2 пускові установки з 4 ПТУР у б/к;
    • систему постановки димових завіс — 902У «Хмара».

 

Система управління вогнем бойового модуля «СПИС» включає:
— стабілізатор озброєння — цифровий, електромеханічний, 2-площинний;
— оптико-телевизионный модуль або оптико-тепловізійний модуль;
— систему дубльованого управління бойовим модулем.

 

Сучасна система управління вогнем дозволяє ефективне застосування бойового модуля «СПИС» проти живої сили, броньованої техніки і низьковисотних малошвидкістних повітряних цілей з мінімальною витратою боєприпасів, вдень і вночі, в будь-яких кліматичних і погодних умовах.

 

Система стабілізації БМ «СПИС» забезпечує стабілізоване наведення і супровід в горизонтальній і вертикальній площинах наземних, повітряних і надводних цілей для ефективної стрільби з місця, на ходу і на плаву.

 

В БМ «СПИС» також реалізовано  дублювання управління бойовим модулем. Зокрема, управління може здійснюватись з двох робочих місць — оператора і командира (дублююча система). Безпосереднє управління бойовим модулем здійснюється з місця оператора. На своєму моніторі командир контролює роботу оператора і передає команди оператору голосом по системі внутрішнього зв’язку. Крім того, командир може примусово перемикати управління бойовим модулем з робочого місця оператора на своє робоче місце. Конструкторами також передбачена можливість дистанційного управління модулем «з землі».

 

Бойовий модуль «СПИС» можна буде вживу побачити на XV Міжнародній спеціалізованій виставці «ЗБРОЯ ТА БЕЗПЕКА – 2018», що з 09 по 12 жовтня 2018 року пройде в Міжнародному виставковому центрі в Києві, на стендах ТОВ «Науково-виробнича компанія «ТЕХІМПЕКС» 2-В22 і 2В-21 (м. Київ, Броварський проспект, 15, станція метро «Лівобережна»).

Поделиться публикацией