БЕЗПІЛОТНИЙ МАРАФОНЕЦЬ ВІД КОМПАНІЇ «СКАЕТОН» — ПЕРША ПОСТАВКА ДО ВПС УКРАЇНИ

Інформаційно-консалтингова компанія Defense Express продовжує цикл заходів, скерованих на ознайомлення української громадськості з кращими розробками підприємств нашої «оборонки».

Таку інформацію 19 червня ц.р. повідомив керівник  інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Сергій Згурець.

«Сьогодні мова — про безпілотні комплекси Авіаційної виробничої компанії «Скаетон». Привід — компанія з випередженням графіку поставить Військово-повітряним силам України безпілотник власної розробки та виробництва АCS-3. Новий безпілотний комплекс був замовлений Збройними силами України за державним оборонним замовлення. З огляду на свої технічні можливості, тактичний безпілотний комплекс АCS-3 надасть українським військовим змогу здійснювати розвідку на якісно іншому рівні. У ході одного польоту безпілотник вагою у 21 кг. спроможний подолати відстань у 2500 км, перебувати у повітрі він може добу», — зауважив він.

Також С. Згурець написав що, у світі є лише п`ять компаній-виробників, продукція яких має схожі показники. Проте за критерієм «ефективність-вартість» конкурентів у українського комплексу АCS-3 немає.

«Усі технічні можливості безпілотного комплексу АCS-3 — включно з автоматичним зльотом та посадкою, виконанням завдань у день та вночі у складних умовах, включно з радіоелектронною протидією — були перевірені під час випробувань у Збройних силах у 2017 та 2018 роках. Тоді ж, у 2018 р. Командування Військово-повітряних сил підписало стартовий контракт з компанією «Скаєтон» на постачання першого комплексу АCS-3. Цей комплекс буде передано у війська у липні 2019 р. Велика ймовірність, що, з огляду на свої можливості, тактичний АCS-3 буде проходити свою службу у ВПС України крило до крила з ударним оперативно-тактичним безпілотником турецького виробництва ”Барьяктар”», — додав експерт.

С. Згурець наголосив на тому, що ще до початку служби, безпілотні комплекси виробництва компанії «Скаетон» вже виконали низку відповідальних завдань. Так, у жовтні 2018 р. безпілотники АCS-3 на прохання українських військових застосовувались для оперативного моніторингу ситуації у зоні вибуху боєприпасів на складах у м. Ічні Чернігівській області у жовтні 2018 р. Тоді безпілотник АCS-3 за дві години зібрав вкрай необхідні дані на площі у 100 кв. км. У 2019 р. також за власні кошти компанія «Скаетон» провела обстеження понад 600 кв. км морських полігонів в інтересах Військово-морських сил України.

Відомо, що потенціал компанії «Скаетон» вже добре відомий і за кордоном. Зокрема, у Канаді за провідної ролі компанії «Скаетон» створено кластер декількох міжнародних компаній. Це об`єднання відповідає за проведення пошукових та рятувальних операцій на території Канади з застосуванням безпілотних комплексів. Також діє дочірня компанія «Skaeton — Middle East» у Об’єднаних Арабських Еміратах. Замовникам на зовнішньому ринку компанія «Скаетон» постачає безпілотні авіаційні комплекси під назвою Raybird-3.

«Створення високотехнологічних безпілотних комплексів у компанії «Скаетон» поєднується з розробками у галузі штучного інтелекту, машинного бачення, «ройового» застосування БпЛА. Все це дозволяє безпілотникам від компанії «Скаетон» виконувати бойові та цивільні завдання з високим рівнем автоматизації усіх процесів», — підсумувавкерівник  інформаційно-консалтингової компанії Defense Express.

Поделиться публикацией