БАК RAYBIRD-3 ПРОДЕМОНСТРУВАВ НОВЕ ВІТЧИЗНЯНЕ ДОСЯГНЕННЯ

6 вересня представники Національного Реєстру Рекордів України внесли до своїх офіціальних документів нове вітчизняне досягнення, яке продемонстрував БПЛА комплексу Raybird-3.

Про це написав на своїй сторінці у Facebook директор Defense Express Сергій Згурець.

БПЛА Raybird-3 від компанії «Скаетон» здійснив безперервний політ впродовж 24 годин 31 хвилини

У ході польоту безпілотник вагою у 21 кг пролетів маршрут загальною довжиною понад 2000 км.

Приземлення пройшло 6 вересня о 10 годині – у штатному режимі, по-парашутному. Запас палива у баку безпілотного літака після приземлення був достатнім для того, аби знаходитись у повітрі ще 1,5 години.

“Причина дострокового приземлення була неочікуваною. У зоні аеродрому Бородянка, де проходив захід компанії «Скаетон» «Політ за рекордом», на вимогу керівника польотів несподівано був закритий повітряний простір. І до 10 години 6 вересня всі цивільні повітряні об’єкти, що знаходились на той час у у небі, мали терміново приземлитися. Ця вимога, звісно, була виконана. ” – розказав Сергій Згурець

За словами керівництва компанії “Скаетон”, найближчим часом буде продемонстрована модернізована версія комплексу Raybird-3, який зможе перебувати у повітрі набагато довше у порівнянні з показником, що був зафіксований у Національному Реєстрі Рекордів України 6 вересня у категорії “повітряні рекорди».

Тактичний безпілотний комплекс АCS-3 у ході одного польоту спроможний подолати відстань 2500 км, перебувати у повітрі він може до доби. Крейсерська швидкість — 120 км на годину, максимальна швидкість – 160 км/годину.

Поделиться публикацией