АТ «МОТОР СІЧ» ЗАЦІКАВЛЕНЕ У ФІНАНСУВАННІ ДЕРЖАВОЮ ПІДГОТОВКИ ВИРОБНИЦТВА РАКЕТНОГО КОМПЛЕКСУ «НЕПТУН»

Акціонерне товариство «Мотор Січ» зацікавлене у тому, щоб держава фінансувала підготовку виробництв на усіх підприємствах, які беруть участь у виробництві ракетного комплексу крилатих ракет «Нептун».

Про це під час круглого столу «Реформування оборонно-промислового комплексу: першочергові кроки» повідомив директор з корпоративних прав та інвестиційних проектів АТ «Мотор Січ» Володимир Семенов.

За його словами, приватні підприємства, на жаль, не отримують від держави такої допомоги, як підприємства державної форми власності. І навіть, коли АТ «Мотор Січ» бере участь у виробництві ракетного комплексу «Нептун», а саме постачає двигуни для цього комплексу, то не отримує коштів на підготовку виробництва.

Крім того, Володимир Семенов зазначив, що ситуація невтішна у сфері отримання дозволів на зовнішньо-економічну діяльність. За його словами, приходиться по дев’ять місяців чекати на отримання дозволу від Державної служби експортного контролю України щодо постачання продукції або послуг на світовому ринку озброєнь.

Він у такий спосіб визнав, що існують не рівні права між державними і приватними підприємствами оборонно-промислового комплексу.

Поделиться публикацией