АРМІЯ США ВІДНОВИТЬ ВЕЛИКОМАСШТАБНІ НАВЧАННЯ В ПОЛЬЩІ

Кілька тисяч американських військовослужбовців з 5 по 19 червня вперше з початку пандемії коронавірусу будуть залучені в великих навчаннях Allied Spirit в Польщі, повідомило в середу Командування Армії Сполучених Штатів у Європі.

«Всі заходи обережності у зв’язку з COVID-19 будуть дотримані з тим, щоб забезпечити захист здоров’я беруть участь військ», — йдеться в повідомленні 13 травня.

Вчення є зменшеною версією навчань Defender Europe-2020, які повинні були стати найбільшими в Європі з часів закінчення Холодної війни, але були скасовані через пандемії коронавірусу.

Allied Spirit пройдуть з 5 по 19 червня на полігоні Дравсько-Поморске на північному заході Польщі. У них візьмуть близько шести тисяч американських та двох тисяч польських військовослужбовців.

Вчення скасували у березні після того, як Пентагон наказав зупинити перекидання військ у Європу для участі в навчаннях Defender Europe-2020 через пандемію коронавірусу. Спочатку планувалося участь 20 тисяч військових, яких повинні були перекинути в Європу, однак встигли перевести лише 6 тисяч військових, коли вчення скасували.

Раніше польська влада повідомила про те, що на території країни з’являться до шести нових військових об’єктів НАТО різного призначення.

Поделиться публикацией