«АНТОНОВ» БОРЕТЬСЯ ЗА ВІДНОВЛЕННЯ ПОЗИЦІЙ НА РИНКУ ЛАТИНСЬКОЇ АМЕРИКИ

21 серпня 2020 року ДП «Антонов» презентував ЗМІ Ан-178 (заводський номер 006), який будується на підприємстві в межах контракту з МВС Перу.

Президент ДП «Антонов» Олександр Лось повідомив журналістам, що термін виконання контракту з МВС Перу на придбання літака Ан-178 (заводський номер 006), який був укладений між ДП ДГЗП «Спецтехноекспорт» та Міністерством внутрішніх справ Республіки Перу у листопаді минулого року – 2021 рік.

За його словами, всі роботи, які пов’язані з модернізацією літака (спочатку планують підготувати перший дослідний зразок борт 001) та встановленням нового обладнання, вписуються в графік виробництва замовленого літака.

 

Виробництво Ан-178 для МВС Перу

Між іншим «ОПК» раніше цитував застереження колишнього представника України в Латинській Америці Володимира Кравченка (Радник «Укрспецекспорту» в тому регіоні 2010-2013 рр., в 2013 році був радником Державної служби експортного контролю, брав участь на початку переговорного процесу з Перу у 2013 році щодо укладення цього контракту), який вважає, що ризики для реалізації угоди з’явилися після значних змін у політичній верхівці Перу.

Серед слабких місць літака Ан-178 В.Кравченко назвав відсутність міжнародної сертифікації, зокрема ICAO (Міжнародна організація цивільної авіації)», — додав він.

Між іншим, українська сторона отримала передоплату за будівництво повітряної машини.

Поделиться публикацией