АНАЛІТИКИ ОЦІНИЛИ МОЖЛИВІ ПОСТАЧАННЯ АРТБОЄПРИПАСІВ УКРАЇНІ

Аналітики ТГ resurgam порахували, скільки боєприпасів може отримувати Україна від західних партнерів.

У Техасі General Dynamics  запустив завод з виробництва 155-мм снарядів. Про це повідомили представники корпорації виданню The New York Times, додавши, що потужності заводу будуть орієнтовані на потреби України.

Йдеться про 30 тис. 155-мм боєприпасів на місяць, це на що здатний цей завод вже зараз.

При цьому нині на потреби України ще й працюють пенсильванські виробництва в Скрантоні та Вілкс-Баррі, які випускають ще 36 тис. 155-мм на місяць.

Сумарно поточна потужність американської збройної промисловості в сегменті 155-мм боєприпасів, яка орієнтується на поставки саме в Україну складає 66 тис. боєприпасів на місяць, або майже 800 тис. в рік.

Але до липня 2024 року має розпочати роботу ще один новий завод в Канзасі, а в Айові до кінця року добудують другу лінію виробництва.

Ціль Пентагону до кінця 2025 року вийти на плановий об’єм у 100 тис. 155-мм на місяць (1.2 млн в рік) виключно для потреб України, що буде у 10 разів більше ніж США мали виробничу потужність до 24 лютого.

ТГ канал додав інформацію про «чеську ініціативу». Міністр МЗС Чехії заявив, що від червня Чехія планує, що Україна буде отримувати від 50 до 100 тис. снарядів на місяць (крім 155-мм калібру, передбачені поставки й «радянських» калібрів).

Також постачання із виробництв ЄС має сягати 60-70 тис. на місяць. Загальна потужність виробництва 155-мм в ЄС орієнтовно 90 тис. на місяць (відповідно до заяви Ж. Борреля і профільних комісарів про вже потужність (https://t.me/resurgammmm/1774) 1.1 млн на рік), але приблизно 1/3 йде на поповнення європейських складів, тому 60-70 тис. орієнтовано йде в Україну.

Сумарно, потенційно виробничі потужності та «снарядні ініціативи» мають дозволяти Україні вже зараз отримувати до 7 тис. 155-мм на день, або 211 тис. на місяць, або 2.5 млн на рік. Це без рахування постачань з Великої Британії та, ймовірно, зовнішніх ринків, які потенційно можуть бути «поза чеською ініціативою» (Півд. Корея, Японія, Аргентина).

Як й у США в Європі активно нарощують виробництво боєприпасів.

Тільки німецький Rheinmetall до кінця 2024 року планує вийти на потужність 700 тис. (це лише одна компанія). Rheinmetall анонсував будівництво вже четвертого нового заводу – у Литві, вартістю у 200 млн доларів і потужністю у «десятки тисяч 155-мм на місяць». Директорат Rheinmetall зазначив, що до 24 лютого потужність виробництва боєприпасів у компанії складала лише 70 тис. на рік. Цього року мають вийти на потужність 700 тис. на рік. У наступні 1.1 млн.

Поделиться публикацией