АМЕРИКАНЦІ СКИНУЛИ КРИЛАТІ РАКЕТИ З ТРАНСПОРТНИКА

Фахівці ВПС США провели випробування, покликані продемонструвати, що військово-транспортні літаки можуть бути використані в ролі бомбардувальників. Як пише Flightglobal, під час випробувань військові скинули з літака транспортний піддон з двома макетами крилатих ракет. Ці перевірки були визнані успішними.

Протягом останніх декількох років ВВС США розглядають концепцію «літаючого арсеналу». Вона передбачає можливість створення літака, здатного нести велику кількість ракетного і бомбового озброєння. Один з варіантів концепції передбачає, що ракети з такого літака будуть запускатися по команді з винищувача, на якому, навпаки, буде підвішений можливий мінімум озброєння.

Випробування по скиданню крилатих ракет з транспортного літака проводилися в січні 2020 року спеціалістами Дослідницької лабораторії ВПС США і Сил спеціальних операцій ВПС США, однак військові повідомили про це тільки зараз. Макети ракет були скинуті з транспортника спеціального призначення MC-130J Commando II.

Під час випробувань військові в цілому справили скидання п’яти транспортних піддонів з шістьма масо-габаритними макетами крилатих ракет CLEAVER, розроблених для запуску з транспортних літаків. Скиди проводилися на різній висоті через кормову апарель.

ВВС США вперше представили концепцію «літаючих арсеналів» ВВС США в 2016 році. На спеціальні літаки планується встановити системи зв’язку і обробки відеоінформації, завдяки яким вони зможуть отримувати дані з безпілотників і сенсорів інших бойових літаків.

«Літаючі арсенали» отримають і системи, сумісні з наземними станціями запиту підтримки з повітря, якими озброєні підрозділи морської піхоти і Армії США. Крім ролі «складів озброєння» нові літаки зможуть виступати в якості вузлів зв’язку.

Поделиться публикацией