АМЕРИКАНСЬКИЙ ЕКСПЕРТ ЮРІЙ ШВЕЦЬ ЖОРСТКО КРИТИКУЄ ОПУ ЗА НЕЗДАТНІСТЬ ВЧАСНОГО ТРАНСПОРТУВАННЯ ДО ЗСУ ВІЙСЬКОВО-ТЕХНІЧНОЇ ДОПОМОГИ США

Відомий американський експерт Юрій Швець (колишній майор КДБ, який навчався разом із Путіним у «школі КДБ») жорстко розкритикував чиновників середньої ланки, зокрема, з Офісу президента України за нездатність вчасного транспортування до ЗСУ військово-технічної допомоги США, зокрема озброєнь.

Необхідно призначити указом глави держави відповідальну особу в Україні за отримання військово-технічної допомоги США «від пункту А у західних кордонів України до пункту Б, де вона (зброя США) потрібна. За словами Ю.Швеця, це викликано недоліками доставки американських озброєнь, і «це не просто проблема національної безпеки, а проблема виживання України. Американці можуть поставити допомоги на 13,6 млрд доларів, а потім ще подвоїти – потроїти, але якщо це застрягне на складах у кордонів Західної України та не дійде за призначенням, то ніяких шансів у України немає, по це тил ЗСУ».

Експерт зазначив, що шокований відповіддю представників Офісу президента України, які назвали проблему «системною». За словами Швеця, це «маніфест бариг, що прокралися», які ситуацію назвали «ще гіршою, ніж у повідомленні Швеця».

 

Юрій Швець — американський аналітик, колишній радянський розвідник українського походження, майор закордонної розвідки КДБ у 1980—1990. Закінчив дворічне навчання у Червонопрапорному інститут зовнішньої розвідки, де він за деякими даними, навчався на паралельному курсі з Володимиром Путіним. З квітня 1985 по 1987 працював офіцером-аналітиком у резидентурі КДБ у Вашингтоні. Після розпаду СРСР перебрався до США, де заснував власну аналітичну фірму з питань безпеки у міжнародному бізнесі. Публіцист, блогер, веде власний російськомовний інформаційний канал на YouTube.

Поделиться публикацией