АМЕРИКАНСЬКИЙ ВИНИЩУВАЧ ОТРИМАЄ РЕКОРДНУ КІЛЬКІСТЬ РАКЕТ

Американський винищувач Boeing F-15X отримає рекордну кількість (22) ракет класу «повітря-повітря». Про це повідомляє «Военно-политическое обозрение» 27 липня ц.р. з посиланням на  The Drive.

В якості альтернативи 22 ракет класу «повітря-повітря» F-15Х зможе нести 8 таких ракет і 28 керованих високоточних авіабомб GBU-39. Для порівняння, F-15SA Саудівської Аравії розрахований на перевезення 10 ракет класу «повітря-повітря».

Літак від більшості F-15 будуть відрізняти, зокрема, структура внутрішнього крила, елементи управління, радар APG-82 з активною фазованою антеною решіткою, електронна система відеоспостереження і інфрачервона система пошуку та відстеження. Пілот винищувача отримає шолом з дисплеєм JHMCS (Joint Helmet-Mounted Cueing System) другого покоління.

Запланований наліт F-15Х оцінюється в 20 тисяч годин. Експлуатаційні витрати за годину польоту винищувача складуть 27 тисяч доларів (проти 42 тисяч доларів у 15C і F-15D). Вартість одного F-15Х не перевищить 65 мільйонів доларів. Виробництво нового літака дозволить, випускаючи десятки машин в рік, завантажити потужності заводу Boeing в Сент-Луїсі (США) на роки вперед.

The Drive зазначає, що в ВПС США «дуже серйозно ставляться» до заміни винищувачів четвертого покоління F-15C і F-15D, що з’явилися ще в 1970-х роках, на F-15Х. Нові літаки повинні виступити в якості вогневої підтримки винищувачів п’ятого покоління F-35, що відрізняються малопомітністю, але несучих менший набір озброєнь.

Поделиться публикацией