АМЕРИКАНСЬКА РОЗВІДКА ЗАЯВИЛА ПРО ВРАЗЛИВІСТЬ С-400

Російський зенітний ракетний комплекс С-400 є одним із найефективніших серед існуючих систем ППО, проте є вразливим, заявили в американському центрі приватної розвідки Stratfor.

За версією фахівців центру, небезпеку для ЗРК може представляти масована атака, якщо робота С-400 не підкріплена іншими засобами протиповітряної оборони.

У звіті також відзначається, що дальність дії ЗРК може досягати 400 кілометрів, проте географічні умови, наприклад гориста місцевість, можуть знизити ефективність радіолокаційних можливостей цієї зброї. Тому, стверджують в Stratfor, у горах С-400 може збити крилату ракету, що низько летить, не на відстані сотень кілометрів, а лише на відстані десятків кілометрів.

В кінцевому підсумку, підкреслюють фахівці центру, ефективність використання ППО російського виробництва залежить від країни, в якій його застосовують, і навичок військових операторів.

Згідно з російською рекламою, С-400 «Тріумф» — сучасний ЗРК великої дальності, призначений для знищення авіації, крилатих і балістичних ракет, у тому числі середнього радіусу дії, також може застосовуватися проти наземних об’єктів. Дальність дії досягає 400 кілометрів, вона здатна знищувати цілі на висоті до 30 кілометрів.

Туреччина стала третьою (після Білорусі і Китаю) країною, куди Москва поставляє «Тріумфи». Незабаром до них повинна приєднатися Індія.

Поделиться публикацией