АКТИВНА МІЛІТАРИЗАЦІЯ КРИМУ РОСІЄЮ СТВОРЮЄ ВІЙСЬКОВУ ЗАГРОЗУ ДЛЯ НАТО – ГРОЙСМАН

Посилена мілітаризація Росією анексованого українського Криму порушує баланс сил у регіоні та створює пряму військову загрозу на південному фланзі НАТО.

Таку інформацію повідомляє прес-служба КМУ, посилаючись на заяву прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана під час зустрічі з прем’єр-міністром Норвегії Ерною Солбергом 28 січня ц.р., яка відбулася у межах візиту голови українського уряду до Норвегії

Він наголосив на тому, що зараз фронтом російської агресії є не лише український Донбас, а й Азовське море. Адже РФ може використати сценарій нападу на корабельну групу ВМС України у Керченській протоці для виправдання своєї агресії і проти інших країн.

«Питання повернення захоплених 24 українських моряків, повернення наших суден, питання економічних втрат України через дії Росії в регіоні заслуговують на прискіпливу увагу всіх міжнародних партнерів. Не варто виключати, що Москва у майбутньому захоче використати аналогічне прикриття необхідності «забезпечення належної безпеки об’єктів критичної інфраструктури» для виправдання своїх агресивних дій в інших регіонах», — зазначив прем’єр.

Зокрема, для агресії у Балтійському морі – регіоні будівництва газопроводу «Північний потік-2». Доказом цьому, впевнений Володимир Гройсман, є активна мілітаризація окупованого Криму, де сама лише присутність військовослужбовців ЗС РФ збільшилася більш ніж удвічі.

На додачу до мілітаризованої, окупована українська територія є зоною систематичного порушення прав людини, беззаконня та безправ’я для тих, хто відмовляється співпрацювати з Росією, нагадав він.

«Саме тому ми закликаємо наших партнерів продовжувати політико-дипломатичний та санкційний тиск на РФ до повного відновлення територіальної цілісності України», – підкреслив Володимир Гройсман.

Прем’єр також подякував Норвегії за тверду та послідовну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України. І наголосив на тому, що наміри Кремля втрутитися у вибори в Україні також заслуговують на консолідацію зусиль усіх членів євроатлантичної спільноти.

«Наміри Кремля вплинути на президентські та парламентські вибори в Україні та Європейському Союзі вимагають мобілізації зусиль усіх членів євроатлантичної спільноти», – підсумував він.

 

Поделиться публикацией