«АЕРОТЕХНІКА» ПРЕДСТАВИЛА МОДЕРНІЗАЦІЮ ЗРК «КУБ»

Науково-виробниче підприємство «Аеротехніка-МЛТ» представила свою модернізацію ЗРК «Куб» («Квадрат») до версії 2K12M1-2Д «Квадрат-2Д».

 

Про це 25 січня повідомив Мілітарний.

 

На модернізованому зенітному ракетному комплексі замінили 99% аналогової елементної бази на нову цифрову.

 

За рахунок використання потужних обчислювальних засобів вдалось підвищити бойові можливості комплексу по всіх класах повітряних цілей в складних умовах завадової обстановки.

 

Автоматизація деяких процесів дозволила зменшити кількість обслуги модернізованого комплексу.

 

 

Ця модернізація дозволяє поліпшити технічні характеристики і розширити функціональні можливості ЗРК за рахунок реалізації нових алгоритмів обробки і відображення інформації пристроями, використання цифрової обробки сигналів на сучасній елементній базі, з цифровою (програмної) селекцією рухомих цілей і автоматичним зніманням та опрацюванням інформації.

 

Так оновлення комплексу дозволяє самостійно виявляти малорозмірні цілі, крилаті ракети, включаючи цілі, виконані за технологією «СТЕЛС», а також збільшило розміри зон пуску по малорозмірних цілям типу БПЛА чи крилаті ракети, і цілям, що летять під прикриттям завад.

 

В такому варіанті модернізації вже зацікавлені іноземні замовники і декілька років тому Науково-виробниче підприємство «Аеротехніка-МЛТ» постачало через Державне підприємство «Укроборонсервіс» комплекти модернізації для іноземного замовника.

 

У 2018 році підприємство презентувало модернізацію самохідної установка розвідки і наведення (СУРН) та самохідної пускової установки (СПУ) в інтересах Міністерства оборони України:

 

 

З пускової установки було здійснено шість успішних пусків в підтвердження придатності зенітної керованої ракети 3М9.

Поделиться публикацией