«АЕРОТЕХНІКА-МЛТ» ПОСТАВИТЬ АЕРОДРОМНЕ ОБЛАДНАННЯ АВІАБАЗІ НГУ

Науково-виробниче підприємство «Аеротехніка-МЛТ» поставить аеродромне обладнання авіабазі НГУ (Національної гвардії України).

 

Про це 21 січня ц.р. повідомив Український мілітарний портал.

 

Програмно-технічний комплекс (ПТК) обробки та відображення даних повітряної обстановки та системи посадки буде розміщено на військовому аеродромі у Калинівці Вінницької області.

Комплекс включає пристрої для відображення повітряної обстановки та систем посадки, данні для цього отримуються з диспетчерського та посадкового радіолокаторів.

Оскільки тендерною документацією не передбачено поставку нових чи модернізація наявних радіолокаторів, то передбачено постачання аналогово-цифрових конвертерів для диспетчерської та посадкової радіолокаційної станції.

Також до комплекту входить обладнання для розмноження відео сигналу, їх комунікації, комплект кабелів та програмне забезпечення. Пуско-налагоджувальні роботи будуть проведені співробітниками Науково-виробничого підприємства «Аеротехніка-МЛТ».

Монтаж автоматизованого командно-диспетчерського пункту нового покоління в 7-й бригаді тактичної авіації імені Петра Франка

«Аеротехніка» поставить аеродромне обладнання авіабазі НГУ. Монтаж автоматизованого командно-диспетчерського пункту нового покоління в 7-й бригаді тактичної авіації імені Петра Франка Фото: АрміяInform

Всі роботи мають завершитися до кінця квітня 2021 року, кошторис складає 2 448 870 гривень, конкурент на відкритих торгах ТОВ «ТЕХСВІТЛО» пропонувало свій програмно-технічний комплекс за 2 600 000 гривень.

Що це за обладнання ми запитали у заступника директора з фінансових питань Науково-виробничого підприємства «Аеротехніка-МЛТ» Миколи Нечхаєва

Фактично, це сучасна цифрова версія «ВИСП» [Ред. від рос. – выносные индикаторы системы посадки] з розширеними функціональними можливостями. Комплекс забезпечує контроль повітряного простору та зліт/посадку повітряних суден в зоні аеродрому, управління засобами світлотехнічного забезпечення аеродрому, засобами зв’язку та радіолокації, – прокоментував заступник директора

Рік тому 7 бригада тактичної авіації імені Петра Франка отримала автоматизованого командно-диспетчерського пункту (АКДП) нового покоління від «Аеротехніка-МТЛ», на скільки він схожий на замовлений Авіаційною базою НГУ?

Комплекс аналогічний. Він є спрощеним по комплектності та виконанню варіантом Автоматизованого командно-диспетчерського пункту, прийнятого на озброєння ЗСУ та поставляємого нашим підприємством за ДОЗ, – уточнив Микола Нечхаєв

Тобто зараз авіаційні підрозділів різних військових формувань мають певну уніфікацію аеродромного обладнання, що виготовляється в Україні.

Поделиться публикацией