АГЕНТСТВО З РОЗВИТКУ ПЕРЕДОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ ДОЗВОЛИТЬ УКРАЇНІ СТВОРИТИ ЗБРОЮ НА НОВИХ ФІЗИЧНИХ ПРИНЦИПАХ – О. НЕМЧИН

Наразі в Україні необхідне створення Агентства з розвитку передових технологій оборонного та подвійного призначення, щоб запрацювали внутрішні механізми з розвитку технологій. Серед іншого, почали працювати експертні наради за напрямками та й інститут генеральний конструкторів в цьому агентстві.

Таке переконання вислови керівник компанії «Інвестиційна технологічна група» Олександр Немчин під час спільного круглого столу Державної інноваційної фінансово-кредитної установи (ДІФКУ) та Українського інституту безпекових досліджень «Передові оборонні технології України та перспективні шляхи їх розвитку» в Укрінформі 18  червня.

«Головне завдання  Агентства з розвитку передових технологій оборонного та подвійного призначення – це координація всього ланцюга розробок – від фундаментальних досліджень, прикладних досліджень, створення експериментальних зразків до створення дослідно-промислових і серійних  зразків. Крім того, така структура має щільно працювати з Міністерством оборони України та з Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України», — наголосив він.

Крім того, спікер заявив, що новітні технології та гнучкі структури, такі як Асоціація виробників озброєння та військової техніки України, необхідні для якісного контакту з Міністерством оборони України та з Міністерством з питань стратегічних галузей промисловості України.

«Цей симбіоз, який би міг супроводжуватися Агентством з розвитку передових технологій оборонного та подвійного призначення, міг би представляти і приватні, і державні структури», — додав О. Немчин.

«Я впевнений на сто відсотків, що таке агентство буде створене. Люди, які займаються асиметричними технологіями розуміють, що якщо ми зараз їх не будемо терміново розробляти та впроваджувати, то ми втратимо час і технології. «Як приклад, в 2013 році в РФ з’явилася така структура, як Фонд перспективних досліджень, що дозволило досягти 70 відсотків нових озброєнь у військах. Тому без структури, що професійно супроводжувала б розробку асиметричних технологій буде важко працювати. Таке Агентство буде контролювати весь процес від ідеї до випуску, а нам необхідно виходити на розробки зброї на нових фізичних принципах, зокрема електромагнітної зброї, лазерної та інших видів», — підсумував він.

 

 

Поделиться публикацией