АВТОМАТИЗОВАНА СИСТЕМА УПРАВЛІННЯ «ДЗВІН» БУЛА ВПЕРШЕ ЗАСТОСОВАНА В ТАКТИЧНІЙ ЛАНЦІ

Автоматизована система управління «Дзвін», яка розроблена київською компанією «Еверест», була вперше застосована в тактичній ланці під час двоступеневих командно-штабних навчань, які пройшли на Чернігівщині у середині лютого 2020 року.

Про це 25 лютого ц.р. повідомив Defense Express.

 

Зокрема, оцінку новій системі «Дзвін», на прохання агенції, надали Командувач Сухопутних військ Олександр Сирський, а також командувач оперативного командування «Північ» Валерій Залужний.

 

До того ж, Defense Express підготував відео з навчань, під час яких батальон однієї з бригад ЗСУ здійснив наступ на позиції «противника», отримуючи завдання та цілевказівки за допомогою системи «Дзвін».

 

Командувач Сухопутних військ Олександр Сирський:

 

«По-перше, значно покращився процес управління, передача даних відбувалася в реальному масштабі часу. По-друге, ми бачили всю обстановку, яка відпрацьовувалася в штабах батальйонів, безпосередньо в штабі бригади, і яка передавалася в штаб оперативного командування.

 

Вона була єдиною і дозволяла в режимі он-лайн відслідковувати всі зміни в обстановці. І, звичайно, ми також бачили доведення всіх бойових документів, це було фактично миттєво. Це дозволяло приймати рішення в реальному режимі часу, і своєчасно реагувати на всі зміни в обстановці.

 

Командири працювали на цій системі, реально оцінили всі переваги, і вони бажають, щоб ця система після доопрацювань була прийнята на озброєння».

 

Командувач оперативного командування «Північ» Валерій Залужний:

 

«Ця система дала мені, як керівнику, чудові можливості, щоб навчати особовий склад в ході роботи на цих програмно-технічних комплексах. Якщо раніше малювали карти, писали бойові накази, то зараз продукт розумової діяльності лягав безпосередньо на екран, формувався у текст.

 

Я, як керівник навчання, бачив думки того чи іншого командира, міг його поправити. Тобто, не чекав, поки він за чотири години відпрацює те чи інше рішення, а потім давати йому оцінку. Ми працювали в режимі он-лайн.

 

Я є прихильником впровадження автоматизації у війська. І звісно я б хотів, щоб ця система залишилась у нас. Щоб, поки «Дзвін» приймали на озброєння, ми вже готували особовий склад до його застосування».

Поделиться публикацией