РОЗПОЧАЛАСЯ НОВА ГЛОБАЛЬНА ГОНКА ОЗБРОЄНЬ — DER TAGESSPIEGEL

В кінці минулого року під час зустрічі з вищими чинами армії російський президент Володимир Путін проголосив, що його країна нарешті знайшла перевагу перед своїм вічним суперником США.

Про це 23 червня ц.р. повідомив портал «Военно-политическое обозрение», посилаючись на німецьке видання Der Tagesspiegel.

 

Тоді він сказав також, що перша військова частина, озброєна новим гіперзвуковим ракетним комплексом «Авангард», встала на бойове чергування.

Причина в тому, що звичайні ракети і інші літальні апарати слідують за певною балістичної траєкторії. Як тільки вони стартують, системи ППО обчислюють їх траєкторію і місце попадання і інформують протиракетну оборону.

 

«Нове в гіперзвуковому зброю — це те, що воно здатне маневрувати при русі на високих швидкостях», — говорить експерт з озброєння професор Йоахім Краузе (Joachim Krause) з Університету Кіля. США, Росія, Китай і Франція працюють, за словами Краузе, над розробкою подібної зброї.

 

Однак питання, чи не виявилися США в розробці цих видів зброї в хвості Росії, та й Китаю, спірний. Від відповіді на нього залежить те, як оцінять спостерігачі вплив цього процесу на стратегічний розподіл сил в світі і в певних регіонах.

Поделиться публикацией