КИТАЙ ПРОДОВЖИТЬ ПІДТРИМКУ РФ

Китайський лідер Сі Цзіньпін та російський диктатор Владімір Путін під час зустрічі у Пекіні засудили «все більш агресивну поведінку США», пообіцяли поглибити військові зв’язки своїх країн та заявили про необхідність «політичного врегулювання кризи в Україні». «Китайсько-російські відносини сьогодні важко зароблені, і обидві сторони повинні плекати і розвивати їх. Китай готовий … спільно досягти розвитку і омолодження наших країн, а також спільно працювати над підтримкою чесності і справедливості у світі», – сказав Сі Путіну, передає Reuters.

У спільній заяві йдеться про поглиблення стратегічних відносин і, зокрема, про те, як спільна співпраця в оборонному секторі між двома країнами покращує регіональну і глобальну безпеку, а також про плани посилити військові зв’язки. Путін також засудив ініціативи щодо арешту активів і майна іноземними державами, що є чітким посиланням на кроки Заходу, спрямовані на перенаправлення прибутку від заморожених російських активів або самих активів на допомогу Україні.

Сі заявив, що обидві сторони погодилися, що «політичне врегулювання кризи в Україні» є «правильним напрямком», і в спільній заяві йдеться про те, що обидві країни виступають проти затяжного конфлікту в Україні і його можливого переходу в «неконтрольовану фазу».

Сі дав зрозуміти, що Пекін і Москва збігаються в думках з низки важливих питань, в тому числі щодо України, і чинитимуть опір тиску Заходу, спрямованому на погіршення їхніх зв’язків, зазначає Reuters.

Поделиться публикацией