ЗЕЛЕНСЬКИЙ ПІДПИСАВ ЗАКОНИ ЩОДО НАЦСУПРОТИВУ ТА ЗБІЛЬШЕННЯ ЧИСЕЛЬНОСТІ ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський підписав закони, які сам вносив до парламенту як невідкладні.

Про це 28 липня ц.р. повідомив портал DT,UA.

Йдеться про основи національного опору і про збільшення чисельності Збройних сил України, повідомляє сайт глави держави.

«Це є потужним сигналом всім, що наша країна буде оборонятися, не допустить подій 2014 року і що захист України для нас — наше всенародна справа», — сказав Зеленський під час привітання військових з Днем ССО.

За президентський законопроєкт «Про основи національного опору» в другому читанні й в цілому проголосували 313 народних депутатів на пленарному засіданні 16 липня.

Згідно із законопроєктом національний опір є складовою частиною комплексної оборони держави, що містить комплекс заходів для максимально широкого залучення громадян України до забезпечення військової безпеки, суверенітету і територіальної цілісності країни, стримування і відсічі агресії.

Загальне керівництво нацсупротивом здійснює верховний головнокомандувач Збройними силами — президент України.

Складовими національного опору є територіальна оборона (ТО), рух опору і підготовка громадян України до національного опору.

Провідна роль в організації, підготовці, підтримці і виконанні завдань опору повинна належати Силам спеціальних операцій (ССО) ВСУ, а керівництво рухом опору буде здійснювати командувач ССО.

Поделиться публикацией