ДОСТАВКА ABRAMS В УКРАЇНУ ВІДБУДЕТЬСЯ РАНІШЕ, НІЖ ОЧІКУВАЛОСЯ

Доставка танків Abrams в Україну відбудеться раніше, ніж очікувалося. Замість обіцяних у січні цього року Abrams M1A2 Сили оборони України отримають танки M1A1. Передача має відбутися до осені.

Про це 22 березня ц.р. повідомив Мілітарний, посилаючись на повідомлення Пентагону.

Рішення надіслати танки Abrams M1A1 ухвалили спільно з Україною.

Міністерство оборони в тісній співпраці з Україною прийняло рішення надати варіант M1A1 танка Abrams, що дозволить нам значно пришвидшити терміни доставки та забезпечити цю важливу спроможність для України до осені цього року“, – сказав на брифінгу речник міністерства оборони США Пет Райдер.

За словами Райдера, M1A1 Abrams матиме “дуже подібні можливості” до M1A2, включаючи передові системи захисту та озброєння, такі як 120-мм гармата та важкий кулемет 50-го калібру.

Планувалося, що для передачі Україні танків Abrams використають кошти Ініціативи сприяння безпеці України для закупівлі нової техніки у виробника.

Тепер це буде техніка, яка вже є на озброєнні США. Перед відправкою корпуси танків відремонтують та переобладнають.

Ми і раніше говорили про те, щоб задовольнити не лише її (України,- ред.) короткострокові, але й середньострокові потреби. Захоплення території, повернення території, як ви знаєте, як частина будь-якого наступу, буде важливим… як і збереження цих досягнень у якийсь момент у майбутньому, а також можливість стримувати майбутню російську агресію“, – сказав Райдер.

Також він зауважив, що триває підготовка до навчання українських військових.

Ми забезпечимо, щоб українці пройшли необхідну підготовку на цих танках вчасно. У майбутньому ми матимемо докладнішу інформацію щодо цього навчання“, – сказав речник Пентагону.

Поделиться публикацией