В США НЕ ВИЯВИЛИ ЖОДНИХ ОЗНАК ЗЛОВЖИВАННЯ ВИКОРИСТАННЯ НАДАНОЇ УКРАЇНІ ЗБРОЇ

Сполучені Штати відслідковують використання наданої Україні зброї і не виявили зловживань або корупційних ризиків.

Про це 4 січня ц.р. повідомив портал Арміяinform, посилаючись на заяву координатора зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джона Кірбі на брифінгу у Вашингтоні заявив

«Ми не бачили жодних ознак того, що, знаєте, була якась широкомасштабна корупція або зловживання з боку українських військовослужбовців», — сказав Джон Кірбі.

За його словами, США додали експертів і людей до команди в Києві, які спеціально працюють над підзвітністю переданої зброї.

«І українці розуміють нашу потребу у підзвітності. Вони поділяють це, і вони чітко дали зрозуміти, що готові працювати з нами над заходами підзвітності для всіх систем, які ми надаємо», — сказав речник.

Водночас він зазначив, що у багатьох випадках озброєння потрапляє «прямо з вантажівок і потягів до рук солдатів на полі бою».

«Не завжди, але часто це відбувається дуже швидко. Вони використовують цю зброю належним чином для захисту своєї країни», — додав Джон Кірбі.

Він також наголосив, що кожна одиниця військової допомоги, що передається Україні, надається після ретельного обговорення з Києвом і визначення конкретних потреб.

 

Поделиться публикацией