В УКРАЇНІ ЗАВЕРШИЛИСЬ ВИПРОБУВАННЯ ПРОТИТАНКОВОЇ КЕРОВАНОЇ РАКЕТИ «БАР’ЄР-В» ДЛЯ БОЙОВОГО ЗАСТОСУВАННЯ З МИ-8МСБ-В

В Україні завершились випробування протитанкової керованої ракети «Бар’єр-В» для бойового застосування з багатоцільового гелікоптеру Ми-8МСБ-В.

Про це 17 лютого ц.р. повідомив Мілітарний.

Інфоомується, що у Державному науково-дослідному інституті випробувань і сертифікації ОВТ повідомили, що випробувальна бригада завершила проведення Державних спільних випробувань дослідного зразка комплексу 524Р у складі вертольоту Ми-8МСБ-В.

Пуски керованих ракет виконувались льотно-випробувальним складом та за програмою і методикою ДНДІ ВС ОВТ.

Під час випробуваль було виконано пуски понад 30 виробів РК-2В з відстані понад 6,5 км.

За даними науково-дослідного інституту, результатом випробувань стало отримання вичерпних експериментальних даних, які після обробки нададуть відповідь щодо досягнення мети випробувань.

Мова йде про відповідності основних бойових, технічних та експлуатаційних характеристик дообладнаного багатоцільового гелікоптера Ми-8МСБ-В вимогам тактико-технічних та експлуатаційних характеристик замовника.

Комплекс керованого ракетного протитанкового озброєння 524Р у складі гелікоптеру Ми-8МСБ-В – призначений для виконання задач цілодобового огляду, виявлення, розпізнавання та автоматичного супроводження наземних та повітряних рухомих і нерухомих цілей, а також для бойового застосування керованих ракет РК-2В і РК-2ОФ з борту гелікоптеру.

Комплекс керованого озброєння 524Р з ракетою РК-2В забезпечує дальність виявлення цілі типу танк до 10 км, а сама ракета здатна вражати цілі на дальності до 7 км.

«Бар’єр-В» — це протитанковий ракетний комплекс, що призначений для установки на модернізований гелікоптер Мі-24. Він оснащується ракетою РК-2В.

Короткі технічні характеристики:

  • довжина пускового контейнера 1917 мм
  • максимальна дальність стрільби становить 7500 метрів
  • система наведення — автоматична по лазерному променю з телевізійно-тепловізіонним автосупроводженням цілі.

Використання цього ПТРК стало можливим завдяки модулю ПМ-ЛКТ, який розроблений фахівцями ДП НВК «Фотоприлад», що входить до складу комплексу 524Р, який встановлено на борту гелікоптера Ми-8МСБ-В та у перспективі може встановлюватись на бойові гелікоптери Мі-24.

 

Поделиться публикацией