КОНТРРОЗВІДКА СБУ ЗАПОБІГЛА ВИКРАДЕННЮ ДЕТАЛЕЙ, ПРИЗНАЧЕНИХ ДЛЯ РЕМОНТУ ВІЙСЬКОВОЇ ТЕХНІКИ

Контррозвідка СБУ запобігла викраденню деталей, призначених для ремонту військової техніки у районі ООС. Зловмисники хотіли незаконно продати їх зі складів державного підприємства «Миколаївський бронетанковий завод».

Про це 16 листопадац.р. повідомив Украінформ, посилаючись на пресцентр СБУ.

Нестача таких запчастин могла завдати шкоди обороноздатності нашої країни в умовах збройного конфлікту з країною-агресором, зауважили в СБУ.

Спецслужбою встановлено, що у межах виконання Державного оборонного замовлення двоє відповідальних осіб держпідприємства намагалися «збути» деталі та агрегати до БТР та БРДМ.

Зловмисники, зловживаючи службовим становищем, вносили неправдиві відомості до товарно-супровідної документації. Вартість усіх запчастин становила майже 500 тис. грн.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії для з’ясування всіх обставин оборудки та встановлення і притягнення до відповідальності причетних осіб.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводило Управління СБУ в Миколаївській області спільно з Управлінням координації безпеки підприємств ДК «Укроборонпром» та Національною поліцією за процесуального керівництва Миколаївської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону.

Як повідомлялось, СБУ викрила схему поставки комплектуючих до бронетехніки російського виробництва споживачам у країни Азії.

 

Поделиться публикацией