УКРАЇНІ ВАРТО НА ПЕВНИЙ ПЕРІОД ЗОСЕРЕДИТИСЯ НА УДОСКОНАЛЕННІ БОЙОВИХ ДРОНІВ — ЕКСПЕРТ

Через відсутність коштів на сучасні бойові літаки, Україні принаймні на певний, вимушений період часу варто зосередитися на удосконаленні бойових дронів.

Про це написав директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак у статті на LB.UA.

За його словами, на його запитання щодо доцільності таких кроків ствердно відповіли і колишній двічі-міністр оборони України генерал армії Олександр Кузьмук, і колишній голова СБУ та Комітету з питань розвідки при Президенті України генерал-полковник Ігор Смешко.

«Щоправда, разом з іншими, «близькими» Україні напрямками, зокрема, розвитку ракетних технологій. Такої ж думки дотримується й академік Володимир Горбулін, який є головою Наглядової ради Українського інституту безпекових досліджень і першим віцепрезидентом Національної академії наук України. Щоправда, також із акцентами на розвиток ракетного щита та використання різноманітних інших технологій, від автоматизації управління військами та зброєю до радіоелектронної розвідки і радіоелектронної боротьби. Серед іншого, усі вони переконані, що Україна здатна створити вітчизняний ЗРК для захисту неба – для цього лише потрібно об’єднати зусилля держави. Та додати до них напрацювання приватного сектору».

«Звісно, ударні дрони – не панацея. Але й теперішній період, коли літаки залишаються недоступними, саме нові технології можуть стати українськими перевагами. Зокрема, за умов використання «москітних» стратегій – у повітрі, на морі й на суходолі» — зазначив експерт.

Поделиться публикацией