У НОВІЙ СИСТЕМІ ТЕРИТОРІАЛЬНОЇ ОБОРОНИ НЕ БУДЕ ВІКОВИХ ОБМЕЖЕНЬ — ЗАСТУПНИК СЕКРЕТАРЯ РНБО КОВАЛЬ

Про це в інтерв’ю «АрміяInform» розповів перший заступник секретаря РНБО Михайло Коваль, якого кілька днів тому призначили відповідальним за територіальну оборону.

«Територіальна оборона спиратиметься і включатиме в себе юнаків і дівчат віком від 16 років, людей похилого віку. Дуже похилого. Вікових цензів фактично не існуватиме», — сказав Коваль.

За його словами, за основу під час розробки нової системи територіальної оборони взяли досвід Литви.

«Ми тут щільно співпрацюємо з литовськими територіалами, врахували їхніх стрільців, і загалом досвід територіальної оборони литовців. Це дуже хороший досвід. Тим паче, литовська сторона надала своє бачення перспективи. У поляків теж бригадна конструкція і у Варшаві засновуватимуть дві бригади. Естонія поділилася власною специфікою», — розповів він.

Генерал поінформував, що спочатку планувалося, що в кожній області буде по одній бригаді територіальної оборони, але ці плани вирішили корегувати.

«Усе залежатиме, яка це область. У нас різні регіони: є аграрні, а є індустріальні, з великим економічним потенціалом, більшою щільністю населення, кількістю підприємств, небезпечних об’єктів. Тому там, звичайно, слід робити потужну організацію», — пояснив Коваль.

«Гарантую, що ми матимемо потужну територіальну оборону, куди ввійдуть усі верстви населення. Вона повністю забезпечить спокій держави у цьому напрямку, починаючи від маленького населеного пункту — села, закінчуючи промисловим мегаполісом», — додав він.

У грудні 2019 року рішенням Ради нацбезпеки та оборони першого заступника секретаря РНБО генерал-полковника Михайла Коваля було призначено відповідальним за територіальну оборону України.

Поделиться публикацией