ДАНИЛЮК РОЗПОВІВ ПРО ЗАПЛАНОВАНІ РЕФОРМИ В УКРОБОРОНПРОМІ

Секретар РНБО Олександр Данилюк заявив під час відвідання ПрАТ «НВО «Практика» (підприємство Ліги оборонних підприємств України), що нова влада має намір реалізувати ряд реформ в державному концерні Укроборонпром.

«Треба ввести нормальне корпоративне управління, сильний наглядову раду з певною відповідальністю менеджменту перед нею. Тобто корпоративне управління, існуюче в приватному секторі, має бути застосоване до Укроборонпрому», — процитував його 24 канал.

За словами Данилюка, необхідно оптимізувати підприємство, що в майбутньому полегшить контроль забезпечить прозору роботу концерну.

«Нам треба уніфікувати модельну рядок. І щоб власне саме виробництво також було концентрованим. Чому? Тому що, коли одне підприємство повністю завантажено, там набагато простіше контролювати якість, там набагато простіше зменшити вартість і так далі. Це в будь-якому приватному бізнесі робиться. Так ж це повинно відбуватися в державному бізнесі «, — зазначив він.

Як раніше повідомлялося, співробітники Департаменту контррозвідки СБУ проводять обшуки в рамках розслідування за фактом заволодіння грошовими коштами в сумі понад 6 млн доларів в оборонній сфері.

Нагадаємо, раніше Володимир Зеленський повідомив про те, що український оборонний сектор за п’ять років недоотримав 30 млн доларів, які вивели на офшорні рахунки.

Поделиться публикацией