ІТАЛІЙСЬКИЙ ТА ТУРЕЦЬКИЙ ФРЕГАТИ ЗАЙШЛИ ДО ЧОРНОГО МОРЯ

Італійський та турецький фрегати зайшли до Чорного моря

Про це 1 липня ц.р. повідомив портал Мілітарний.

Повідомляється, що через протоку Босфор у напрямку Чорного моря пройшли кораблі 2-ї постійної військово-морської групи НАТО (Standing NATO Maritime Group 2). Відповідні фото військових кораблів, були оприлюднені турецьким споттером Yörük Işık.

Група кораблів складається з фрегата Virginio Fasan (F 591) класу Bergamini італійських ВМС та турецького фрегата TCG Barbaros (F-244) однойменного класу Barbaros.

2-а постійна військово-морська група НАТО — одна з морських груп швидкого реагування НАТО.

До 1 січня 2005 року була відома, як Постійна військово-морська група Середземномор’я. В 2010-х роках. Складається з 4-х або б-ти есмінців і фрегатів Королівського військово-морського флоту Данії, військово-морських сил Туреччини, військово-морського флоту США, військово-морських сил Італії.

Також до цієї групи періодично приєднуються кораблі військово-морських сил інших країн-членів НАТО, зокрема Німеччини, Греції, Іспані, Португалії і Нідерландір.

Ротація відбувається раз у шість місяців. Командувач постійною групою призначається на строк до одного року. Акваторія групи охоплює. Середземно море та частину Адріатичного. Група упродовж останніх двадцяти років була задіяна у різноманітних операціях та місіях.

Поделиться публикацией